بالــــــــــــــــف هــــــــــــــــــــــــــنا

بالــــــــــــــــف هــــــــــــــــــــــــــنا

الأحد، 24 فبراير 2013

المعمر

                                             المعمر

اكله مصريه مشهوره فى الريف المصرى و قيمتها الغذائيه عاليه  و دسم جدا  يؤكل معه الجبن -المخللات-العسل و ايضا يوضع بداخله اثناء التسويه بالفرن حمام او لحم او سمان المهم ان تكون كامله النضج قبل و ضعها فى المعمر 

اليك الطريقه الرئيسيه لعمله


               المقادير


                                         من كيلو الى كيلو و نصف لبن

 

                                        3 كوب ارز يمقدار كوب الماء

 

                                       قشطه و تقدر حسب الطلب

 

                                          ماده دهنيه ( زبده او سمن بلدى ) ملعقتين كبيره

 

                                       ملح

 

                                       كريمه لبانى


         الطريقه


                                  يغلى اللبن على النار و يضاف اليه القشطه و الماده الدهنيه والكريمه و الملح يضبط للمذاق الجيد

                                   

                                     تدهن صينيه مناسبه للمقدار بماده دهنيه و يوضع فيها الأرز

 

                                    يضاف الخليط اليه و يقلب للتجانس و يوضع فى الفرن عند 240 لمده نصف ساعه ثم تخفف الحراره الى 200و يترك لتمام النضج و يؤكل ساخن

 
و بالـــــــــــــــــــف هـــــــــــــــــــــــــــــــــــــنا
اتمنى انها تعجبكم  و تنال استحسانكم
                                          

ليست هناك تعليقات: