المعمر
اكله مصريه مشهوره فى الريف المصرى و قيمتها الغذائيه عاليه و دسم جدا يؤكل معه الجبن -المخللات-العسل و ايضا يوضع بداخله اثناء التسويه بالفرن حمام او لحم او سمان المهم ان تكون كامله النضج قبل و ضعها فى المعمر
اليك الطريقه الرئيسيه لعمله
المقادير
من كيلو الى كيلو و نصف لبن
3 كوب ارز يمقدار كوب الماء
قشطه و تقدر حسب الطلب
ماده دهنيه ( زبده او سمن بلدى ) ملعقتين كبيره
ملح
كريمه لبانى
الطريقه
يغلى اللبن على النار و يضاف اليه القشطه و الماده الدهنيه والكريمه و الملح يضبط للمذاق الجيد
تدهن صينيه مناسبه للمقدار بماده دهنيه و يوضع فيها الأرز
يضاف الخليط اليه و يقلب للتجانس و يوضع فى الفرن عند 240 لمده نصف ساعه ثم تخفف الحراره الى 200و يترك لتمام النضج و يؤكل ساخن
و بالـــــــــــــــــــف هـــــــــــــــــــــــــــــــــــــنا
اتمنى انها تعجبكم و تنال استحسانكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق