بالــــــــــــــــف هــــــــــــــــــــــــــنا

بالــــــــــــــــف هــــــــــــــــــــــــــنا

الأربعاء، 27 فبراير 2013

شاورما الدجاج

                                       شاورما الدجاج


 سهله و سريعه و شهيه جدا  و تؤكل بالخبزالشامى  او مع المكرونه و البطاطس المحمره
و  المقبلات  يمكن عملها كوجبه عشاء   طريقتها سهله و بسيطه  ولها طريقتان

1- اما عن طريق تقطيع صدور  الدجاج الفيليه و تتبيلها  
 2- لو باقى عندك فى الثلاجه  دجاج مطبوخ  اما مسلوق او مشوى او بأى طريقه تم طهيها

   انا عن نفسى افضل الطريقه الثانيه لأنها سريعه جدا 



              اولا بالنسبه للطريقه الأولى


                           صدور دجاج فيليه  حسب الكميه التى تريدنها مقطعه شرائح

 

                               فلفل  شرائح

 

                             طماطم شرائح

 

                                بصل شرائح

 

                           ملعقتين زبادى

 

                             ليمون ( واحده تكفى)

 

                                خل  ( ملعقتين)

 

                            توابل ( فلفل اسود + كمون+كسبره جافه +توابل الدجاج المخلى متوافره فى الأسواق+زعتر + ملح)

 

لا تضاف القرفه  لشاورمه الدجاج يضاف كل المكونات  و تترك لمده لا تقل عن ساعه فى الثلاجه و يفضل تحضيرها قبلها بيوم

 

 تسوى على نار هادئه ولا يضاف  الماء  الى تمام النضج


            ثانيا  الطريقه الثانيه و افضلها


                          لاتختلف فى المكونات  و لكن الدجاج يقطع سواء صدور او اوراك  و الدجاج بطبيعه الحال يكون كامل النضج

                           و لا يهم ان تترك لمده من الوقت 

 

                             تضاف المكونات السابق  ذكرها و تسوى على نار هادئه 

 

                                تقدم ساخنه 

 

                                ملحوظه




                                يمكن اضافه المايونيز او المسترده  او الكاتشب  حسب الرغبه الى مكونات الشاورما 

 

                                                  و بألـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــف هـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــنا 

                                     رأيكم اكيد مهم  و اتمنى انها تنال استحسانكم


 

ليست هناك تعليقات: