المسقعه
اكله رائعه و بسيطه جدا
المقادير
باذنجان مقطع قطع صغيره
حلقات طماطم (2 حبه طماطم)
حلقات فلفل (2 فلفل لو كبير الحجم)
بصله كبيره مقطعه حلقات
عصاج (عباره عن لحم مفروم +بصله مفرومه+توابل +ملعقه زبد) و يسوى على النار لتمام النضج
نصف ليمونه + ملعقه خل
توابل ( ملح + فلفل اسود +كمون +قرفه + زنجبيل +زعتر +كسبره جافه)
ملعقه صلصه حسب الرغبه
الطريقه
يحمر الباذنجان فى الزيت بصف تحميره
يخلط البصل +الطماطم +الفلفل +الليمون +الخل +التوابل+عصاج فى صينيه مناسبه او اوانى البيركس الحراريه
يضاف الباذنجان المحمر الى المكونات و تضاف الصلصه و نصف كوب ماء
توضع فى فرن ساخن جدا عند 240 لمده ساعه الى ساعه و نصف مع المتابعه لأختلاف الأفران ربه المنزل هى التى تقرر ذلك
ملحوظه
1- يمكن اضافه الزبيب و المكسرات مثل البندق و اللوز المحمص اليها حسب الرغبه
2-اذا استخدمت البيركس لا تخرجيه من الفرن مباشرة على سطح الرخام و لكن ضعى تحته عازل مثل قاعده خشبيه او فوطه
و بالف هنا واتمنى انها تنال اعجابكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق