بالــــــــــــــــف هــــــــــــــــــــــــــنا

بالــــــــــــــــف هــــــــــــــــــــــــــنا

السبت، 23 فبراير 2013

المسقعه

                                             المسقعه


  اكله رائعه و بسيطه جدا 

        المقادير




                         باذنجان  مقطع قطع صغيره

 

                          حلقات طماطم (2 حبه طماطم)

 

                      حلقات فلفل (2 فلفل لو كبير الحجم)

                      

                     بصله كبيره مقطعه حلقات

 

                    عصاج (عباره عن لحم مفروم +بصله مفرومه+توابل +ملعقه زبد) و يسوى على النار لتمام النضج

 

                     نصف ليمونه + ملعقه خل

 

                      توابل ( ملح + فلفل اسود +كمون +قرفه + زنجبيل +زعتر +كسبره جافه)

 

                         ملعقه صلصه حسب الرغبه


             الطريقه



                                      يحمر الباذنجان فى الزيت  بصف تحميره

 

                                     يخلط البصل +الطماطم +الفلفل +الليمون +الخل +التوابل+عصاج  فى صينيه مناسبه او اوانى البيركس الحراريه

 

                                     يضاف الباذنجان المحمر الى المكونات و تضاف الصلصه و نصف كوب ماء

 

                                   توضع فى فرن ساخن جدا عند 240 لمده ساعه الى ساعه و نصف مع المتابعه لأختلاف الأفران  ربه المنزل هى التى تقرر ذلك

 

                                  ملحوظه 

 

                                       1-    يمكن اضافه الزبيب و المكسرات مثل البندق و اللوز المحمص اليها  حسب الرغبه

2-اذا استخدمت البيركس  لا تخرجيه من الفرن مباشرة على سطح الرخام و لكن ضعى تحته عازل مثل قاعده خشبيه او فوطه

 

 
 
                              و بالف هنا  واتمنى انها  تنال اعجابكم

ليست هناك تعليقات: